• darkblurbg
  • darkblurbg

Vanaf september 2019 is Maria Sartzetaki, choreograaf en danseres, werkzaam in het topteam van Dans HIER!

Maria is in 1994 geboren in Griekenland en is afgestudeerd aan De Fontys Hogeschool in Tilburg. Daar studeerde zij moderne dans, theater en choreografie met de specialisaties choreography and performance .


 

Inmiddels heeft zij diverse choreografieën voor festivals gemaakt (o.a. ITS festival Amsterdam en het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch). Zij won een eerste prijs voor haar solo choreografie Siberia. Zij creëert nog steeds nieuw werk en wordt daarbij ondersteund door diverse professionele organisaties.

Naast haar lesgeven doet zij ook nog een master aan de universiteit van Amsterdam Artistic Research. Daarnaast is Maria getraind als klassiek danseres in de technieken Vaganova en R.A.D.

Maria geeft in Tuk (Steenwijk) de danslessen (klassiek) ballet en contemporary/Floorwork.

 

MARIA SARTZETAKI

CASTLE IN THE AIR

Don’t worry. Just call it “horizon” and you’ll never reach it (Ocean Vuong). Soms drijft ze in etherische dro- men, soms stort ze abrupt op beton.

In Castle in the Air onderzoekt een danseres verschillende dimensies van haar eigen entiteit.
Castle in the Air is het nieuwste werk van Maria Sartzetaki (Fontys Dansacademie). Uitgevoerd door urban danseres Alesya Dobish,Castle in the Air is een fusie tussen Dobysh’s unieke house dans- kwaliteiten en Sartzetaki’s dichterlijke bewegingsonderzoek.

Meld je HIER! aan voor een gratis proefles