• darkblurbg
  Welkom bij Dans- en Musical HIER!
  Hier kan je terecht voor een breed aanbod op het gebied van dansen.
 • darkblurbg
  HipHop / Breakdance / Housedance
 • darkblurbg
  Kinderdans / StreetJazz / ModernJazz
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Uniek in Steenwijk, Heerenveen en omgeving, de Musicalklas van Dans HIER!

Sta je graag in de spotlight? Ben je expressief? Hou je van zingen, dansen en toneel? Dan is de musicalklas echt iets voor jou! Wekelijks volg je de musicalles om zo toe te werken naar een voorstelling om jouw talent te delen met al je vrienden en familie.

In 2013 is Marion Nagelhout gestart met een musicalklas voor kinderen vanaf 10 jaar en sinds september 2017 is er ook een musicalles voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo’n 50 kinderen volgen wekelijks de lessen. Ze kunnen kiezen alleen de musicalles te volgen, maar daarnaast is het ook mogelijk je danservaring uit te breiden bij 1 of meer van onze danslessen. 

De musicalles bij Dans HIER! wordt gegeven door uitsluitend professionele docenten met veel ervaring in de musical- en danswereld! Marion Nagelhout geeft wekelijks les en is verantwoordelijk voor de dans en het eindresultaat van de musical. Hanneke Castelein is verantwoordelijk voor de zang. Een niet onbelangrijke gedeelte van de musical! Spelenderwijs leert zij de kinderen van de musicalklas hoe zij hun zangstem kunnen ontwikkelen en gebruiken tijdens de musical. Sinds 2016 helpt ook niemand minder dan Lucie de Lange bij de musicallessen. Zij heeft al in veel professionele musicals gespeeld. En ken je haar niet uit de musicalwereld? Dan wellicht als actrice of als één van de vele stemmen die zij als stemactrice heeft nagesynchroniseerd voor vele bekende kinderfilms en -series. Lucie is ontzettend gedreven en weet op een leuke manier haar ervaring en kennis over te brengen op de kinderen van de musicalklas en ze zo nét dat beetje meer uit zichzelf te laten halen dat belangrijk is op het podium.

Elk jaar wordt er toegewerkt naar een voorstelling. In 2017/2018 hebben de kinderen van de musicalklassen zelfs 2 voorstellingen neergezet. In december namen zij de hele zaal mee in het prachtige verhaal van "Het meisje met de zwavelstokjes" en eind juni traden zij op in de geweldige voorstelling Talent! Zing en Dans! Docente Marion Nagelhout vindt een voorstelling belangrijk. De kinderen krijgen een beter beeld waarvoor ze nu eigenlijk aan het oefenen zijn. Dit jaar was er voor het eerst een kerstmusical. Er werd een eigen interpretatie van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ gespeeld, met Lucie de Lange als de kerstvrouw. Je ziet de kinderen stralen en dat is waar wij het voor doen!

De musicalles wordt in Tuk (Steenwijk) gegeven op woensdagmiddag. Kinderen van 6-8 jaar hebben les van 15:30-16:30 en kinderen van 9 jaar en ouder van 16:30-18:00 uur. 
De musicalles wordt in Heerenveen gegeven op maandagmiddag. Kinderen van 6-8 jaar hebben les van 16:00-17:00 uur en kinderen van 9 jaar en ouder van 17:00-18:30 uur. 

De kosten zijn 18 euro per maand (12 maanden) voor de musicalklas 6-8 jaar en 25,50 per maand (10 maanden) voor de musicalklas 9+ jaar. Wil je ook nog onbeperkt dansen? Dan betaal je 25,50 per maand (12 maanden). 

Enthousiast geworden? Meld je direct aan voor de Musicalklas!  

30 juni was er een voorstelling zijn waar alle danslessen van Dans HIER! hun eigen talent lietten zien in: Talent! Zing en Dans! Het was een geweldige voorstelling voor een bijna volle zaal in de grote theaterzaal in De Meenthe in Steenwijk. 

 

Een les bij de musicalklas is eigenlijk nooit eentonig, er is veel variatie. De kinderen die de lessen bij de musicalklas volgen, hebben ook de mogelijkheid een onbeperkt dansabonnement af te sluiten zodat ze naast deze lessen tevens onbeperkt de overige danslessen kunnen volgen, zoals hiphop, modern of streetdance.