• darkblurbg
  Welkom bij Dans- en Musical HIER!
  Hier kan je terecht voor een breed aanbod op het gebied van dansen.
 • darkblurbg
  HipHop / Breakdance / Housedance
 • darkblurbg
  Kinderdans / StreetJazz / ModernJazz
 • darkblurbg
 • darkblurbg

In de lessen Modern Jazz komen elementen uit de moderne dans en de jazzdans samen: de organische bewegingsstijl uit de moderne dans wordt gecombineerd met de ‘groove’ uit de jazzdans. Eigenlijk is dit een dansstijl die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. 

De technieken uit de jazzdance en de souplesse, vloeiendheid en coördinatie uit de moderne dans worden samengevoegd waardoor er veel met tekst, muziek en gevoel wordt gewerkt.

Moderne dans begon zich te ontwikkelen vanaf de 20e eeuw. Er werd gezocht naar andere bewegingsvormen dan klassiek ballet. Jazzdance onstond een aantal jaren later vanuit de Afrikaanse cultuur. Dit was een inspiratie voor de moderne dans met als gevolg een grote ontwikkeling. Zo creëerden deze twee dansstijlen een eigen dansvorm.

Tijdens Modern Jazz zal er veel aandacht besteed worden aan de basis (wat overigens belangrijk is bij elke dansstijl) namelijk de juiste placering van het lichaam en dit kunnen vasthouden, het vergroten van de stabiliteit en creativiteit en techniek training (pirouetten, sprongen en grondwerk). Aan het einde van de les wordt er gewerkt aan een combinatie waarbij al deze aandachtspunten samensmelten.

 

Klik HIER! om aan te melden voor een gratis proefles Modern Jazz in Heerenveen

Klik HIER! om aan te melden voor een gratis proefles Modern Jazz in Tuk