• darkblurbg
  Welkom bij Dans- en Musical HIER!
  Hier kan je terecht voor een breed aanbod op het gebied van dansen.
 • darkblurbg
  HipHop / Breakdance / Housedance
 • darkblurbg
  Kinderdans / StreetJazz / ModernJazz
 • darkblurbg
 • darkblurbg

De HipHop les is een lekkere actieve dansles, waarin de basis van Hiphop wordt aangeleerd met invloed van verschillende substijlen. De aandachtspunten tijdens de les zijn naast de techniek, muzikaliteit en expressie.

Sinds de komst van HipHop is deze dansstijl enorm populair. Waarschijnlijk komt dat doordat er geen standaard regels of technieken zijn. Je kan je gehele eigen versie van HipHop dans creëren. Het is een dansstijl die zich blijft ontwikkelen. HipHop vormt de basis voor diverse substijlen, zoals popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.

Het HipHop dansen zit vol met dynamische bewegingen, het straalt lef en zelfvertrouwen uit!

Allerlei emoties vinden hun weg in de verschillende stijlen die tijdens deze dansles behandeld worden. Tijdens de HipHop les wordt er gedanst op eigentijdse beats, raps en ritmes. 

HipHop is een dansstijl die vooral laag in je body zit, er wordt gebruik gemaakt van veel isolatiebewegingen (hoofd, schouders, bekken, borstkast, enz.). Daarnaast wordt er veel gedanst met (licht) gebogen knieën en de accenten van de dans vallen vaak samen met accenten in of de beat van de muziek. Vooral bij de HipHop wordt er bewogen met een bounce, het lichaamszwaartepunt is daarbij vlak bij de grond. 

Dansmagazine schrijft het volgende over de stijl HipHop:

HipHop is meer dan dans of muziek, het is een beweging: een cultuur. Het begon allemaal in de achterstandswijken van The Bronx en Brooklyn in New York dat Afro-Amerikanen en Latino’s een nieuwe rebelse dansstijl lot leven wekten. Geïnspireerd door bijvoorbeeld het voetenwerk van James Brown in de jaren 70 ontstond breakdance, een stijl die veel wegheeft van acrobatiek. Breakdance, of wel b-boying genoemd begon deel uit te maken van de jonge HipHop cultuur. HipHop is verdeelt in vier moderne vormen van zelfexpressie: deejayen, rappen, graffiti en breakdance.

Mede door de opkomst van MTV en de bijbehorende videoclips raakten vooral tieners geïnteresseerd in het hip hop dansen. Dansscholen speelden daar op in door ook HipHopdanslessen aan te bieden, alhoewel de oudere generatie vindt dat HipHop niet aan iemand geleerd kan worden, omdat het afdoet aan de vrijheid van de dansstijl. Het hip hop dansen staat nog in de kinderschoenen en wie weet ziet de stijl er over tien jaar weer heel anders uit. HipHop is een dansstijl die vraagt om veel energie, creativiteit en ritmegevoel.

HipHop les bij Dans HIER! in Tuk (Steenwijk)

In Tuk (Steenwijk) worden de HipHop lessen gegeven op:
Maandag van 17:00-18:00 uur (9+), 18:00-19:00 (12+) en 19:00-20:00 (15+) door Fabian Weijdema. 
Woensdag 18:00-19:00 uur (9+) door Tahnee Masela.
Vrijdag 18:00-19:00 uur (8+) en 19:00-20:00 uur (15+) Geronimo. 

In Heerenveen geeft Fabian Weijdema de HipHop lessen op:
Woensdag van 16:00-17:00 (8-10 jaar), 17:00-18:00 (10+ jaar) en 18:00-19:00 (14+ jaar). Op woensdag van 19:00-20:00 is er een HipHop groep 14+ die wedstrijdgericht is. Danservaring is hiervoor vereist.

Je kunt twee gratis proeflessen mee doen om te kijken of je het leuk vindt. Wil je doorgaan? Dan kun je al vanaf 18 euro per maand elke week mee komen doen met deze coole dansles! Kijk snel hier voor meer informatie over prijzen en inschrijven!

Wil je meedoen met een gratis proefles?

Klik HIER! om aan te melden voor een gratis proefles HipHop in Heerenveen

Klik HIER! om aan te melden voor een gratis proefles HipHop in Steenwijk